Λεωφ. Κηφισίας 39 - Μαρούσι

Image
στένωση καρδιακών βαλβίδων

Μετάθεση μεγάλων αγγείων

Πρόκειται για μια σύμπλοκη καρδιοπάθεια που συνήθως διαγιγνώσκεται προγεννητικά. Οι γονείς σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αποθαρρύνονται, διότι υπάρχει θεραπεία ριζική με μια μόνο επέμβαση!

Όσον αφορά στην ίδια την πάθηση, σε αυτή, τα δύο μεγαλύτερα αγγεία του ανθρώπινου οργανισμού (αορτή και πνευμονική αρτηρία) εκβάλλουν από τις αντίθετες από το φυσιολογικό, πλευρές (κοιλίες) της καρδιάς! Το αποτέλεσμα είναι να πηγαίνει μη οξυγονωμένο αίμα στους ιστούς και τα όργανα που το έχουν ανάγκη, οπότε και αυτά δυσλειτουργούν άμεσα και απολύτως.

Πρόκειται γα επείγουσα κατάσταση οπότε η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να γεννήσει σε μαιευτήριο με οργανωμένη ομάδα και μονάδα συγγενών καρδιοπαθειών όπως το Ιασώ όπου και δραστηριοποιούμαστε.

Μετά τη γέννηση του μωρού ομάδα έμπειρων νεογνολόγων, παιδοκαρδιολόγων και καρδιοχειρουργών με συντονισμένες ενέργειες δημιουργούν με παρέμβαση μέσω καθετηριασμού, μία επικοινωνία (εάν αυτή δεν υφίσταται ήδη με τη μορφή μεσοκοιλιακής) ανάμεσα στους κόλπους της καρδιάς ώστε να αναμιχθεί το αρτηριακό (οξυγονωμένο) αίμα, με το φλεβικό και να μπορέσει έτσι ο μικρός ασθενής να προχωρήσει μερικές ημέρες (συνήθως δύο εβδομάδες), μέχρι την πλήρη χειρουργική διόρθωσή του.

Ο λόγος που δεν είναι δόκιμη η άμεση διόρθωση της πάθησης εντοπίζεται στην αυξημένη πίεση στο πνευμονικό δίκτυο κάθε μωρού που γεννάται και η οποία ομαλοποιείται συνήθως μετά το πέρας δύο εβδομάδων.

Η ομάδα μας με μακρά πορεία και εμπειρία, εγγυάται την κατά το δυνατό μεγαλύτερη επιτυχία του μικρού ήρωα με ριζική αποκατάσταση αντιμετάθεσης των αγγείων (Arterial Switch operation).

Μιλήστε με τον Καρδιοχειρουργό