Λεωφ. Κηφισίας 39 - Μαρούσι

Image
στένωση καρδιακών βαλβίδων

Ισθμική στένωση αορτής

Πρόκειται για στένωση του αυλού της αορτής (του μεγαλύτερου αγγείου που τροφοδοτεί αμέσως μετά την καρδιά, όλα τα όργανα με οξυγονωμένο αίμα) κατά μήκος αυτής, σε διάφορα σημεία.

Κατά συνέπεια δεν υφίσταται φυσιολογική ροή αίματος προς τη συστηματική κυκλοφορία και διάφορες ακραίες καταστάσεις ισχαιμίας και καρδιακής ανεπάρκειας μπορεί να προκύψουν ανάλογα με το βαθμό στένωσης και τις συνοδές καρδιακές παθήσεις (ανοικτός αρτηριακός πόρος κ.α) που είναι συχνές.

Γίνεται αντιληπτή συνήθως κατά την εμβρυική μελέτη β’ επιπέδου και συστήνεται λεπτομερής παρακολούθηση ώστε η γέννηση εφόσον εξελίσσεται το πρόβλημα, να γίνει σε μαιευτήριο που διαθέτει έμπειρη ομάδα νεογνολόγων και χειρουργών ώστε να υπάρξει η καλύτερη και στο κατάλληλο χρονικό σημείο, αντιμετώπιση.

Η ομάδα μας με τη μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο, εγγυάται την πλήρη διόρθωση με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναστένωσης  και γενικώς όπως σε κάθε περίπτωση, φροντίζουμε το μικρό ασθενή με τη μέγιστη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια!

Μιλήστε με τον Καρδιοχειρουργό